WHQL چیست ؟
سخت افزارهای زیادی هستند که می توانند از سیستم عامل ویندوز پشتیبانی کنند و با این سیستم عامل به خوبی کار کنند. از طرف دیگر ممکن است سخت افزارهایی هم وجود داشته باشند که علیرغم ادعایی که مبنی بر پشتیبانی کردن از این سیستم عامل، ولی به خوبی با آن کار نکنند و مشکل آفرین باشند! به نظر شما، ما به عنوان مصرف کننده چطور میتوانیم مطمئن شویم که سخت افزاری که خریداری میکنیم به خوبی با سیستم عامل ویندوز کار می کند؟ پاسخ این سوال در تعریف WHQL که معادل Windows Hardware Quality Labs است نهفته است.
شرکت مایکروسافت که تولید کنندهٔ سیستم عامل ویندوز است، برای اینکه به کاربرانش اطمینان دهد که سخت افزاری که خریداری می کنند از این سیستم عامل به خوبی پشتیبانی می کند، دارای آزمایشگاه هایی است. در این آزمایشگاه ها سخت افزارهای مختلف به همراه درایور (نرم افزارهای راه انداز) های مختلف موجود است که نسخه های مختلف ویندوز را روی آنها تست می کنند.
از طرف دیگر هر زمان هم که تولید کنندهٔ یک سخت افزار، مدل جدیدی از سخت افزارش را ارائه کند، شرکت مایکروسافت تستهای مختلفی را روی آن انجام میدهد تا مطمئن گردد که ویندوز با آن به خوبی کار می کند. این سخت افزار می تواند مادربورد، هارد، صفحه کلید، موس و یا لپ تاپ باشد. اگر این تستها با موفقیت انجام گیرد، شرکت مایکروسافت اجازهٔ درج لوگوی ویندوز را روی آن محصول میدهد. حالا مصرف کننده با دیدن این لوگو مطمئن خواهد بود که با همان نسخه از سیستم عامل ویندوز به خوبی کار خواهد کرد.
همانطور که شرکت مایکروسافت برای سخت افزارها یک چنین تست هایی را انجام می دهد، برای نرم افزارها هم این کار را می کند. مثلاً بازیهای رایانهای که تولید میشوند را حتماً دیده اید که لوگوی ویندوز روی آن نقش بسته است. به این معنی است که این بازی با این نسخه از سیستم عامل به خوبی کار می کند.
از طرف دیگر نرم افزارهای راه انداز سخت افزارها، موسوم به درایورها هم این تست را می گذرانند و اگر در عنوان و بستهٔ یک درایور عبارت WHQL درج شده بود، به این معنا است که با آن نسخه از سیستم عامل ویندوز که ادعا شده است به خوبی کار می کند.
جمع بندی
پس به عنوان جمع بندی می توان نتیجه گرفت هر زمان که خواستید سخت افزاری را بخرید و یا حتی یک نرم افزاری را تهیه کنید، حتماً به لوگوی معتبر ویندوز دقت کنید. حتی اوقاتی که قصد دانلود یک درایور سخت افزار را دارید، اگر عبارت WHQL در کنار نام آن وجود داشت، آن نسخه را امتحان کنید. این نشان دهندهٔ موفقیت آمیز بودن تستهای شرکت مایکروسافت با آن نسخه از سیستم عاملش است و شما با خیال راحت می توانید از آن روی رایانهٔ خود استفاده کنید.
۱ دیدگاه
سلام.ممنونم ازتون.لطفا از این دست مقالات بیشتر بزارید