پنل Cockpit لینوکس قسمت ۲۳ Podman Containers

منتشر شده در ۱۴۰۰/۰۴/۳۱ در دستۀ لینوکس بدون دیدگاه

در کنار بحث مجازی سازی، یک بحث دیگر با عنوان containerization یا کانتینرسازی هم وجود دارد که دارای پیشینهٔ کمتری نسبت به مجازی سازی یا Virtualization است. بحث کانتینر به این دلیل ایجاد شد که معایب مجازی سازی را برای توسعهٔ برنامه‌های کاربردی برطرف سازند. به دلیل اینکه در مجازی سازی، برای هر ماشین مجازی کدهای اختصاصی به جهت سیستم عامل و دیگر باینری‌ها باید جدای از همدیگر اجرا شوند، سنگینی کار جلوی انعطاف بیشتر را می‌گرفت. به همین دلیل توسعه دهندگان کار روی کانتینرها را شروع کنند. در کانتینر هستهٔ سیستم عامل به صورت اشتراکی توسط چند تا ماشین یا کانتینر استفاده می‌شود که این کار باعث افزایش سرعت خواهد شد.

مزیت‌های مختلفی در بحث کانتینرها وجود دارند. از جمله اینکه با استفاده از کانتینرها سرعت ماشین‌های ما بالاتر می رود. از طرف دیگر اگر برای توزیع بستهٔ نرم افزاری خود نیاز داریم که محیطی را فراهم کنیم، می‌توانیم این محیط را درون یک کانتینر تعریف کنیم و برنامهٔ کاربری خودمان را هم روی آن اجرا کنیم، سپس با تهیهٔ یک Image برای ساخت یک کانتینر، آن را توزیع کنیم. بدین ترتیب کار برپاسازی اپلیکیشن روی محیط اجرایی بسیار تسریع و راحت خواهد شد.

حالا کانتینرسازی را توسط نرم افزارهای مختلفی می‌توان اجرا کرد که Podman یکی از آنها است. با نصب برنامک Podman روی Cockpit خیلی راحت و با استفاده از محیط گرافیکی کاک‌پیت می‌توانیم کانتینرهای خودمان را بسازیم و با استفاده از یک Image از قبل تعریف شده آن را برپاسازی کنیم. سپس با ورود به خط فرمان آن، در عمل وارد آن ماشین مجازی سبک شویم. با این توضیحات به سراغ آموزش بیشتر، با مشاهدهٔ این ویدیوی آموزشی خواهیم رفت.

  • نام ویدیو: آموزش کار با پنل Cockpit لینوکس – قسمت ۲۳ – بخش ساخت و مدیریت کانتینرها (Podman Containers)
  • سطح: مقدماتی
  • پیش نیاز: مبانی لینوکس
  • مدت ویدیو: ۱۵ دقیقه و ۵۶ ثانیه
  • حجم ویدیو: ۳۸.۶ مگابایت
  • تاریخ تولید: تابستان ۹۹

1/5 - (1 امتیاز)