اینترنت بروزر چیست ؟

منتشر شده در ۱۳۹۷/۱۰/۲۲ در دستۀ اینترنت بدون دیدگاه

اینترنت بروزر که به آن مرورگر اینترنتی و یا مرورگر هم گفته می شود، نرم افزاری است که بواسطۀ آن قادرید صفحات اینترنتی را روی رایانه خود ببینید. همین الان که این صفحه از سایت ما را می بینید، در حال استفاده از یک مرورگر اینترنتی هستید. به عبارتی دیگر شما می توانید مرورگر یا بروزر را به عنوان یک درگاه برای ورود به اینترنت بدانید. درگاهی که تا نباشد، ما قادر به ورود به این شبکه جهانی نیستیم.

اینترنت بروزر چیست

اینترنت بروزر چیست ؟

مهم ترین هدف یک مرورگر اینترنتی این است که کدهایی که برای ساخت وب سایت استفاده می شود را به عکس و گرافیک و اجزاء بصری تبدیل کند. این کدها هستند که به مرورگر می فهمانند که هر جزء در کجا و به چه صورتی کنار یکدیگر چیده شوند تا در نهایت صفحۀ وب از یک سایت را برای نمایش آماده کنند.

اولین مرورگر اینترنتی

اولین مرورگر اینترنتی WorldWideWeb نام داشت که بعداً به Nexus تغییر نام داده شد. این مرورگر در سال ۱۹۹۰ منتشر شد و به افراد یک امکان برای دیدن صفحات وب را داد. البته راه طولانی ای برای تبدیل شدن به آن چیزی که امروز از مرورگر اینترنتی می دانیم، مانده بود!

بدون مرورگر اینترنتی، دنیای اینترنت با آن چیزی که امروز درک می کنیم فاصلۀ زیادی داشت. بعد از آن مرورگر Mosaic در سال ۱۹۹۲ عرضه شد که به عنوان یک مرورگر گرافیکی شناخته می شد. که حالا کسانی هم که اطلاعات تخصصیِ زیادی نداشتند قادر بودند از اینترنت بهتر استفاده کنند.

مرورگر Mosaic کمک کرد که اینترنت به صورت فراگیرتر گسترش یابد. حالا دیگر عکس ها می توانستند در صفحات وب نمایش داده شوند و اجزا زیباتر کنار یکدیگر جای گیرند. بدین ترتیب افراد بیش از پیش روی این محیط زمان می گذاشتند و شرکت های تجاری هم این فرصت را دنبال می کردند.

حالا امروز وبگردی، استفاده از شبکه های اجتماعی، تجارت الکترونیکی و وبلاگ نویسی بدون مرورگر اینترنتی تقریباً محال است!

مرورگرهای اینترنتی به روز

مرورگرهای اینترنتی طوری توسعه داده شدند که به من و شما امکان دسترسی به هر سایتی را به صورت امن و سریع فراهم کرده اند. مرورگرهای امروزی دیگر تنها یک مرورگر نیستند. بلکه دارای امکانات اضافه ای هستند که کار گشت و گذار و دریافت اطلاعات از اینترنت را ساده تر از قبل کرده اند.

مثلاً باز کردن سربرگ های بسیار درون یک پنجره که امکان بازدید چندین صفحه در آن واحد را به ما می دهند، از زمانی که در مرورگرهای به روز فراگیر شد، کار بسیار ساده تر از قبل شد.

مرورگرهای اینترنتی امروزی

تقریباً تمامی مرورگرهای اینترنتی به صورت رایگان عرضه می شوند و یک رقابت هم در بین آنها وجود دارد. شرکت های معروف اینترنتی مثل گوگل و مایکروسافت، همواره در حال کشیدن کاربران بیشتر به سمت استفاده از مرورگرهای خودشان هستند.

در زیر فهرستی از پر استفاده ترین مرورگرهای امروزی را خواهید دید.

  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Edge (formerly Internet Explorer)
  • Apple Safari
  • Opera
  • AOL Explorer

هر کدام از این مرورگرها مزیت ها و معایب خود را دارند و ممکن است برای سیستم عامل خاصی نوشته شده باشند. اما Chrome و Firefox از قدرتمند ترین ها هستند که توسط میلیون ها نفر روزانه استفاده می شوند.

همیشه پیشنهاد می شود که بیش از یک مرورگر روی رایانه خود داشته باشید. هر مرورگر ممکن است کدهای یک سایت را کمی متفاوت تفسیر کند و نمایش سایت اندکی تفاوت داشته باشد. از طرف دیگر در مواقعی که برای یکی از مرورگرهای تان مشکلی پیش آمد، از یک جایگزین استفاده نمایید.

این مرورگرها دیگر یک نرم افزار ساده نیستند. به واسطۀ افزونه های فراوانی که برای آنها نوشته شده است، امکانات بیشتری را به آنها قادرید بیافزایید. مثلاً اگر وبلاگ نویس هستید، با افزونه های وابسته قادرید مستقیم از مرورگرتان بدون اینکه وارد صفحۀ خاصی شوید، نوشته ای را به وبلاگ خود ارسال و منتشر نمایید.

سایت افزونه های مرورگر

هر مرورگر برای خود یک سایت مرجع دارد که علاوه بر امکان دانلود نسخه کامل و مستقیم آن، امکان دریافت افزونه هایش را هم به کاربرانش می دهد. برای این کار کافی است نام مرورگر را در گوگل جستجو کند تا صفحه دانلودش به شما نشان داده شود.

مرورگر اینترنتی چگونه کار می کند؟

زمانی که شما به اینترنت متصل می شوید، باید مرورگر اینترنتی خود را باز کرده و در نوار نشانی، آدرس سایت مورد نظر را وارد کنید. مرورگر در پس پرده، درخواست هایی را به رایانه ای که سایت مورد نظر روی آن قرار داده می دهد و در نهایت فایل های آن صفحه به مرورگر برگردانده می شود.

این فایل ها دارای کدهایی هستند که هر کد نحوۀ قرارگیری اجزاء مختلف را در صفحه مرورگر مشخص می کند. حتی اگر بخشی از صفحه به صورت فعل و انفعالی طراحی شده است، کاربر می تواند با آن کار کند. مثلاً روی یک دکمه کلیک کنید تا یک گرافیک خاصی نمایش داده شود.

مرورگر از همان ابتدایی که یک صفحه را باز می کند، تا زمانی که آن صفحه بسته می شود، قادر است با رایانه ای که فایل های سایت روی آن قرار گرفته است، ارتباط برقرار کند و مدام داده ارسال و دریافت کند.

مسائل فنی مربوط به نحوۀ کار مرورگرها خارج از حیطۀ آموزشی این مقاله است. اما همین میزان کافی است که بدانید معمولاً طراحان سایت باید با نحوۀ کار مرورگر به طور کامل آشنا باشند تا سایت هایی را طراحی کنند که در تمامی مرورگرها همانطور نمایش داده شوند که خواستار آن هستند.

جمع بندی

پس دانش شما راجع به اینترنت بروزر یا همان مرورگر اینترنتی با مطالعه این مقاله حتماً افزایش یافته است. می دانید که برای دیدن صفحات سایت های مختلف باید از یک چنین نرم افزاری روی رایانه یا گوشی هوشمند خود استفاده نمایید. قابل ذکر است که تولید کنندگان مرورگر، برای دستگاه های مختلفی نسخه های خاصی را تولید می کنند که شما بتوانید روی هر دستگاهی از مرورگرهای آنها استفاده کنید و وبگردی کنید.

4/5 - (1 امتیاز)