چرا مرورگر کار نمی کند ؟

منتشر شده در ۱۳۹۷/۱۰/۲۵ در دستۀ اینترنت ۱ دیدگاه

مرورگر اینترنتی به عنوان یکی از نرم افزارهای پر استفاده روی رایانهٔ شخصی، ممکن است با مشکلاتی مواجه گردد که نتیجهٔ آن عدم کار کردنش است. برای رفع این مشکل، ابتدا باید علت را پیدا کرد و بعد از آن ایراد را رفع نمود. علت های مختلفی که ممکن است برای عدم کار کردن مرورگر اینترنتی پیش آید، از قبیل قطع بودن دسترسی اینترنت، آفلاین بودن آن و یا خراب شدن نرم افزار مرورگر است. که در این مقاله با هم راجع به دلایل متعددی که باعث بروز یک چنین مشکلی می شود بحث خواهیم کرد تا در انتها بتوانید با مرورگرتان وبگردی نمایید.

چرا مرورگر کار نمی کند

چرا مرورگر کار نمی کند؟

هر مرورگر اینترنتی ممکن است دارای ظاهر و تنظیمات مختص به خود باشد. حتی مرورگرها روی دستگاه های مختلف از قبیل رایانه های شخصی و گوشی های هوشمند، ممکن است اندکی عملکرد مختلف داشته باشند. اما چیزی که مشخص است، تمامی آنها مرورگر اینترنتی هستند و علت هایی که سبب کار کردن آنها در این مقاله ذکر می کنیم، باید روی همهٔ آنها کار کند. پس ادامه این مقاله را برای رفع عیب مرورگر دنبال نمایید.

آیا دیگر مرورگرها هم چنین مشکلی دارند؟

اولین کاری که باید انجام دهید این است که بررسی کنید ببینید آیا همه مرورگرهای روی رایانه شما چنین مشکلی را دارند یا فقط یکی از آنها دسترسی به وب ندارد. اگر همه مرورگرهای شما یک چنین مشکلی را دارند، باید خط اینترنت شما یا تنظیمات اینترنت سیستم عامل بررسی گردند. برای این منظور بقیهٔ‌ مراحل را طی کنید.

این را باید دانست که اگر توانستید با مرورگرهای دیگر روی سیستم خود به اینترنت دسترسی داشته باشید، مشکل به طور خاص از همان نرم افزار است. یا اینکه یک عامل مشکل سازی در این بین وجود دارد. بعداً راجع به این موضوع هم بحث خواهیم کرد.

دسترسی به اینترنت را بررسی نمایید

یکی از اولین کارهایی که باید انجام گیرد، بررسی وضعیت خط اینترنت رایانه یا گوشی است. گاهی اوقات تنظیمات اتصال را به درستی انجام ندادید. دقت داشته باشید که هر سیستم عامل، بسته به اینکه از چه روشی برای اتصال استفاده می کند (با سیم یا بی سیم) ممکن است تنظیمات اختصاصی ای برای اتصال به شبکه داشته باشد. یا ISP یا شرکتی که از آن اینترنت خود را تهیه کردید، ممکن است روال خاصی را برای اتصال به اینترنت داشته باشد.

حتماً با پشتیبانی شرکت ارائه دهندهٔ خدمات اینترنت خود تماس بگیرید و علت را جویا شوید. البته بعد از اینکه موارد گفته شده در ادامه را بررسی نمودید. راجع به اتصال به خط اینترنت، مخصوصاً اینترنت سیم کارتی در اینترنت و سایت ما هم آموزش زیاد است.

مودم شما هم می تواند شامل تنظیماتی باشد که حتماً باید آنها را بررسی کنید که اگر این تنظیمات به درستی انجام نشده باشد، این ایراد باید برطرف گردد.

نرم افزار امنیتی رایانه را بررسی کنید

کار بعدی، بررسی نرم افزار امنیتی سیستم تان است. اگر از فایروال یا دیوار آتش استفاده می کنید، ممکن است تنظیمات آن به شکلی تغییر پیدا کرده باشید که امکان دسترسی تمامی نرم افزارها یا یک نرم افزار خاص را به شبکه مسدود کرده باشد. اگر تمامی مرورگرهای شما و حتی دیگر نرم افزارهایی که به نوعی به اینترنت متصل می شوند، نمی توانند ای اتصال را برقرار کنند، دلیلش می تواند بستن دسترسی به شبکه روی کل سیستم تان توسط دیوار آتش یا نرم افزار امنیتی شما باشد.

نرم افزار امنیتی یا فایروال سیستم

قابل ذکر است که نرم افزارهای امنیتی شبکه، امکان بستن دسترسی یک نرم افزار را هم دارند. مثلاً اگر این تشخیص توسط نرم افزار امنیتی داده شده باشد که توسط یک نرم افزاری مثل مرورگر، حمله ای در حال انجام است، ممکن است به صورت موقتی یا دائمی این دسترسی بسته گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به اینکه با نرم افزار امنیتی سیستم تان چطور باید رفتار کنید، به آموزش های مرکز آموزش آن مراجعه کنید. یا از گوگل برای یافتن آموزش های آن استفاده نمایید. البته برای اینکه مطمئن شوید که دلیلش واقعاً همین مورد است، اول یک بار نرم افزار امنیتی را غیر فعال کنید. اگر دسترسی برای مرورگر برقرار شد، دلیلش همین مورد می تواند باشد.

زمان سیستم صحیح نیست!

اگر زمان رایانه یا گوشی شما به درستی تنظیم نشده باشد، و یک تاریخ بسیار قدیمی را نشان دهد، در این حالت بیشتر سایت ها، مخصوصاً آنهایی که با https باز می شوند، باز نخواهد شد. حتی بررسی کنید که ناحیه زمانی یا همان Time Zone هم به درستی تنظیم شده باشد. مثلاً اگر در ایران هستید، حتماً محدودهٔ زمانی را تهران انتخاب نمایید.

DNS cache را پاک کنید

هر زمان که مرورگر قصد اتصال به یک سایت داشته باشد، اول از رایانه هایی که با عنوان DNS Server شناخته می شوند، نشانی IP آن سایت را می پرسد. برای اینکه در مواقع بعدی که می خواهد به همان سایت وارد شود، با سرعت بیشتری این کار را بکند، رایانه و مرورگر اینترنتی این نشانی ها را به صورت محلی روی رایانه ذخیره می کنند که به آن کش DNS یا DNS cache گفته می شود.

DNS cache

اما زمانی که اختلافی بین DNS server و IP آدرس هایی که روی رایانهٔ شخصی ذخیره شدند وجود داشته باشد، باعث می شود هر کدام از مرورگرها زمانی که سایتی را می خواهند باز کنند، با مشکل مواجه گردند. به همین دلیل بهترین کار این است که DNS Cache را پاک کنید. در ویندوز مراحل بدین صورت است:

با دکمه های Win + R از صفحه کلید، پنجرهٔ RUN را باز کنید و سپس cmd را بزنید تا خط فرمان (CMD) باز شود. حالا دستور ipconfig /flushdns را وارد کنید و Enter بزنید. با این کار کل اطلاعات کش DNS حذف شده و اطلاعات جدید از DNS Server دریافت می گردد.

مشکل در DNS server

حالا که فهمیدید DNS server چیست، اگر DNS server ای که در حال حاضر در حال استفاده از آن باشید، دارای مشکلی باشد، سایت ها برای شما باز نمی شوند. حتی اگر دسترسی به اینترنت شما برقرار باشد. شرکت ISP یک DNS server دارد. ممکن است این DNS server برای مدتی قطع شده باشد.

سیستم عامل های مختلف امکان تغییر نشانی DNS server را به شما می دهند که بسته به نوع سیستم عامل باید مراحلی را برای انجام این تغییر طی کنید. دقت کنید اگر یک سایت با IP باز شد، مشکل دقیقاً همین مورد است. چون باز شدن یک سایت با IP نیازی به DNS server ندارد. چون DNS server کارش تبدیل نشانی های دامنه (مثلاً CompuerUser.ir) به نشانی IP است.

در بیشتر مواقع قادرید از DNS های شرکت گوگل استفاده کنید. هم سرعت به مراتب بیشتری دارد. هم سریعتر به روز می گردد.

مشکل عدم اتصال، تنها برای یک مرورگر

اگر فقط یکی از مرورگرهای شما کار نمی کنند، مشکل را باید طور دیگری بررسی کنید.

اول از همه که باید دید آیا فایروال یا دیوار آتش رایانه دسترسی همان نرم افزار را نبسته است! که اگر این طور بود، مجدد از Black List یا فهرست سیاه فایروال خارجش کنیم.

در مرحلهٔ بعد باید دید که مرورگر در حالت Offline نباشد. برخی از مرورگرها مثل Firefox دارای حالتی به نام Offline هستند که سایت هایی که از قبل باز شدند و از مدت زمان آخرین باز شدنشان زیاد نگذشته است را بدون دسترسی به اینترنت مجدد باز می کند. اما بیشتر سایت ها را باز نخواهد کرد. مرورگر را از حالت Offline به حالت Online تغییر حالت دهید.

خود مرورگر هم دارای تنظیماتی برای نحوهٔ اتصال به شبکه است. مثلاً شما قادرید اتصال با پروکسی را برای مرورگر خود فعال کنید. که اگر روی سیستم شما پروکسی فعال نباشد، مرورگر قادر به دستیابی به شبکه نیست. پس باید آن را غیرفعال کنید.

در ضمن اگر تنها برخی از سایت ها را قادر به باز کردن نیستید، این می تواند دلیل بر قطعی همان سایت برای مدت زمان محدودی باشد. یا اینکه با تغییر DNS Server رایانه تان این مشکل حل گردد.

در بدترین حالت ممکن است خود نرم افزار مرورگر شما خراب شده باشد که در این حالت باید آن را از Control Panel حذفش کنید و مجدد نسخهٔ تازهٔ آن را نصب نمایید. مرورگرها هم ممکن است با بدافزار، مخصوصاً از نوع تبلیغ افزارش آلوده شوند. پس حتماً یک نرم افزار ضد ویروس خود روی رایانهٔ‌ خودتان داشته باشید.

جمع بندی

به انتهای مقاله چرا مرورگر کار نمی کند رسیدیم. امیدوارم که این آموزش در جهت رفع ایراد وبگردی با استفاده از مرورگر اینترنتی به شما کمک کرده باشد. سعی شد تمامی احتمالات بررسی شوند. اما اگر فکر می کنید زاویه ای از این موضوع هنوز از دید این مقاله مخفی مانده است، حتماً آن را در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید، تا با اصلاح آن یک آموزش کامل راجع به رفع ایراد عدم کار کردن مرورگر تقدیم شما فارسی زبانان کنیم.

5/5 - (2 امتیاز)