reCAPTCHA چیست ؟

منتشر شده در ۱۳۹۷/۱۱/۱۵ در دستۀ سایت و وبلاگ بدون دیدگاه

reCAPTCHA نام یکی از سرویس های شرکت گوگل است که به صورت رایگان برای مدیران سایت ها ارائه شده است. کار آن تشخیص کاربران و افراد عادی از ربات های خودکار است. در جاهایی که ربات ها می توانند به صورت خودکار اطلاعاتی را وارد کنند و یا از سرویسی به صورت نامحدود و با سرعت بالا استفاده کنند، که سبب فشار به یک سایت اینترنتی یا یک اپلیکیشن می شود، reCAPTCHA می تواند جلوی اعمال خرابکارانه را بگیرد. همچنین برای جلوگیری از ورود ربات ها و برنامه های خودکار به بخش هایی از سایت هم استفاده می گردد.

reCAPTCHA چیست

نمونه ای از reCAPTCHA

به عنوان یک کاربر وب، در جایی که می توانید reCAPTCHA را ببینید، در صفحات ورود به حساب های اینترنتی، در صفحاتی که دارای فرمی برای ارسال اطلاعات است، یا در صفحاتی که شما باید در سایت ثبت نام کنید معمولاً reCAPTCHA دیده می شود. چیزی که در تصویر بالا می بینید reCAPTCHA است که حتماً‌ نمونه ای از آن را در سایت های مختلف دیده اید.

شعاری که گوگل برای این سرویس خود انتخاب کرده استEasy on Humans, Hard on Bots است. یعنی راحت برای انسان ها و سخت برای ربات ها! قبل از اینکه ریکپچایی وجود داشته باشد، کپچاهایی بودند که همین کار را به روشی سخت تر انجام میداد. مثلاً از افراد می خواستند تا عددی که در یک تصویر درهم و برهم وجود داشته را درون جعبهٔ زیرین آن وارد کنند. یا می خواستند به یک سوال پاسخ دهند که همین باعث می شد تا ربات ها نتوانند این کارها را که فقط انسان ها از پس آن بر می آیند را انجام دهند.

که همین باعث می شد کار کمی برای افراد سخت شود. اما زمانی که reCAPTCHA از طرف گوگل معرفی شد، در نسخهٔ ۲ آن، کاربر تنها کافی بود روی یک قسمت کلیک کند و سیستم ریکپچا به صورت خودکار ربات ها را از افراد متمایز می کرد. البته جالب است بدانید که در نسخهٔ ۱ ریکپچا از کاربر می خواست تا عبارتی را که می بیند و یا می شنود را وارد کند.

reCAPTCHA نسخه 1

reCAPTCHA نسخه ۱

پیشرفت reCAPTCHA تا جایی پیش رفت که در آخرین نسخه آن، یعنی reCAPTCHA نسخه ۳ دیگر از کاربر هیچ کاری خواسته نمی شود. بلکه سیستم reCAPTCHA به صورت خودکار و بدون اینکه کاربر کاری را انجام دهد، ربات ها را متمایز می کند. در این حالت حتی کاربری که وارد سایت شده از وجود reCAPTCHA هم مطلع نخواهد شد!

اینکه چرا گوگل یک چنین سرویسی را ارائه کرده است، باید بدانید که وبمسترها و طراحان سایت ها با این سرویس از انجام کدنویسی های اضافی بی نیاز می شوند و امنیت سایت شان تا حد زیادی تامین می شود. با reCAPTCHA می توان از حملات BruteForce که هکرها آن را انتخاب می کنند تا رمز عبورهای زیادی را برای ورود امتحان کنند جلوگیری می شود. همچنین از ارسال های بی جا هم جلوگیری می شود. وبمسترها از reCAPTCHA خیلی راضی هستند.

reCAPTCHA برای وبمسترها

به عنوان مدیر سایت یا وبمستر شما هم می توانید از این خدمت گوگل استفاده کنید. تنها باید یک حساب Google داشته باشید. سپس باید وارد این بخش از خدمات گوگل به نشانی www.google.com/recaptcha/admin رفته و سایت خود را اضافه کنید و کلیدهای امنیتی را برداشته و در سایت خود وارد کنید. حالا reCAPTCHA در همان جایی که می خواهید نمایش داده می شود. یا در نسخه ۳ اصلاً‌ نشان داده نمی شود. اما کارش را می کند.

اگر برنامه نویس هستید، از این قابلیت به هر روشی که دوست داشته باشید می توانید استفاده کنید. حتی در اپلیکیشن های موبایلی خود هم قادرید از آن بهره ببرید تا ربات های روی گوشی را از افراد حقیقی تشخیص دهید.

جمع بندی

پس همانطور که دیدید، reCAPTCHA در اصل یک سرویس کوچک اما بسیار پرکاربرد امنیتی بود که از طرف گوگل عرضه شده است. هر کسی که حسابی درون سایت Google.com دارد، می تواند از این خدمت استفاده کند و روی سایت خود از آن بهره ببرد. کاربران سایت ها هم با کمترین زحمت قادرند به سرویس های یک سایت دسترسی یابند.

Rate this post